1

1

Rüyada Güvercin Uçurmak

Rüyada Güvercin Uçurmak, Her gün uyuduğumuzda gördüğümüz birçok rüyanın sadece 2-3 tanesini hatırlarız. Fakat bu hatırladığımız rüyalar bizleri öylesine etkilemektedir ki bazen o etki nedeni ile aynı rüyayı tekrar görürüz bazende o rüyanın etkisi günlerce üzerimizde kalır. Birçok insan rüyalarının anlamlarına bakmayı alışkanlık haline getirmiştir ve rüyalarının anlamlarını öğrenmeden rahat edemeyen insanlar bile vardır. Biz bu makalemizde  rüyada güvercin uçurmak olayını biraz detaylı olarak anlatacağız. Bilindiği gibi rüyaların birçoğu olumlu yönden yorumlanmıştır ama yinede birçok kötü yorumlanmış rüya da bulunmaktadır. Kötü rüyaların kimselere söylenmemesi rüya yorumcuları tarafından ısrarla vurgulanmaktadır. Asıl konumuza geçmeden önce son olarak söylemek istediğim şey: Günümüzde iki çeşit rüya yorumcuları vardır. Bunlardan ilki islam-i rüya yorumcularıdır. Diğeri ise modern rüya yorumcularıdır.

İslami rüya tabircilerine göre rüyada güvercin uçurmak bir olaydan sonra umudunu yitirdiği bir şeyin olma ihtimalinin artmasına, çok uğraşarak kazanmak istenilen zenginliğe ulaşılacağına, Çok uğraşarak kazanmak istediği zafere işarettir. Aslında bu rüya oldukça olumlu olarak yorumlanmış bir rüyadır. Bu rüya hiçbir zaman kötüye yorumlanmamıştır. Çünkü güvercin çok eskilerden beri kısmetli ve bereketli bir canlı olarak görülmüştür. Bu nedenle rüyada görülmesi de  iyiye yorumlanmıştır. Zaten rüyalar kötü bile olsa kesinlikle iyiye yorumlanmalıdır ve eğer rüya kötüye yorumlanır ve kötü olarak üstüne gidilirse rüyanın sonucunun kötü olacağına inanılmıştır. Bir başka rüya tabircisine göre ise rüyada güvercin uçurmak görmek,  zahmet çekerek uğraştığı beceriye ulaşılacağına,  beklediği rahat bir yaşama ulaşılacağına ve aynı zamanda  uzun zamandan beri beklediği kazanca işaret etmektedir. Böylesine güzel bir rüyayı gören kişilerin kesinlikle rahat olmasına ve telaşlanmasına gerek yoktur. Bu rüyanın kişiyi ürkütecek bir yeri zaten bulunmamaktadır.


Rüya yorumcularına inanan insanlar kadar  inanmayan insanlarda bulunmaktadır. Bu aslında kişilerin kendi kararlarına kalmış bir şeydir. Bazı insanlar üstündeki sıkıntıdan kurtulmak için yorumlara bakarlar. Simdi modern rüya yorumcularına göre şu şekilde yorumlanmıştır; İnsanlar tarafından oldukça sık görülen bu rüya bazen günlük hayatta yaşanılan şeylerin etkisinden dolayı görülen rüyalardır. Bazende sebepsiz olarak görülen rüyalardır. Modern rüya tabircilerine göre bu rüya en çok kadınlar tarafından görülen ve haberlere işarettir. Güvercinin uçması güzel haberlerin başkalarına yayılacağına ya da güzel haberlerin yakın zamanda geleceğine işarettir. Aynı zamanda uçurulan güvercinin rengi beyazsa  bol kazanca ve berekete işarettir. Başka bir anlama göre  rüyada güvercin uçurmak gerçek hayatta istediğiniz özgürlüğe ulaşacağınıza ve yaşadığınız güzel olayları çevrenizdeki insanlara anlatmak istediğinizi göstermektedir. Öyle ki böylesine güzel rüyalarınızı  etrafınızdaki insanlara anlatmanızda herhangi bir sorun olmayacağı söylenmektedir. Fakat görülen kötü rüyalar kesinlikle kimselere anlatılmamalıdır. Rüyalarınızın anlamı kötü bile olsa siz kendinize uygun yorumları yaparak kendinizi rahatlatın.