1

1

Güvercin Kaçırma Yöntemleri

Güvercin kaçırma yöntemleri, güvercinlere zarar vermeden onları uzak tutabilmek amacı ile kullanılan yöntemleri içerir. Neden güvercinleri kaçırmak isteyelim diye soranlar olabilir. Bu sorunun cevabı nedenler farklı olsa da tek bir çatı altında toplayabileceğimiz güvercinlerin çevreyi çok fazla kirletmesi durumudur. Örneğin binada oturuyorsanız  güvercinler balkonunuza yada pencere camlarınızın kenarına pisleyerek temizlik sorunu yaratmalarını önlemek isteyebilirsiniz. Nedenler farklı olsa da amaç aynıdır. Burada güvercinleri uzaklaştırma adına uygulanan bazı yöntemler konusunda bilgiler bulacaksınız. Avrupa'da bulunan birçok yerleşim yerinde uygulanan yöntem güvercinlerden uzak tutulmak istenen ortamlara plastikten yapılmış kuş kovucu özelliği olan malzemeler kullanılmaktadır. Günümüzde kuşları kovmak için kullanılan ve yapı malzemeleri satan marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz. Malzemeler kuşlara zarar vermeyecek şekildedirler ama kuşları rahatsız ederek o ortamdan kovmaktadırlar.


  • Eğer bir bahçeniz varsa güvercinlerden kurtulabilmek için elinize sopa alarak onları kovalamanız bir çaredir ancak ne derece etkili olur derseniz fazla bir etkisi olmayacaktır diyebiliriz. Bunun yerine parlak ve ışığı yansıtacak cisimler kullanmanızı önerebiliriz. Bunun en basit yolu eskimiş artık işinize yaramayan cd yada dvd'leri kullanmaktır. Bu yöntem ilk başta etkilidir ama alışkanlık olduktan sonra kuşları kaçıramaz duruma gelir.
  • Kafirun kokusu yayan bazı tabletler bulunmaktadır. Etrafa yayılan koku güvercinleri rahatsız eder. Bu neden ile rahatsızlık veren ortamda bulunmak istemeyen kuşlar oradan uzaklaşırlar.
  • Amerika ve Çin'de uygulanan etkili bir yöntem var. Yöntem pirinç tarlalarını kargalardan korumak için uygulanmaktadır. Yöntem oldukça basit üzerinde kargaların hoşlanmadığı helikopter böceği resmi olan balonlar kullanmaktan ibarettir. Bu mantıktan yola çıkarak güvercinler için de benzer balonlar kullanabilirsiniz.
  • Sinekleri kovmak için kullanılan bazı tütsü çeşitleri bulunmaktadır. Tütsüler etrafa rahatsız edici bir koku yaymaktadırlar. Güvercinlerin bu tütsü kokularını hiç sevmediğini ve ortamdan uzaklaştıkları bilinmektedir.
  • Nane ve fesleğen gibi güvercinler tarafından sevilmeyen bitkileri kullanarak güvercinleri istediğiniz bir ortamdan uzak tutabilirsiniz.
  • Oltalarda kullanılan misina ipi kullanabilirsiniz. Bu yöntemin oldukça etkili olduğu belirtilmektedir. Yapmanız gereken sadece, güvercinlerin tünemelerini istemediğiniz yere misinayı germek olacaktır.
  • Son olarak silikon kullanarak istediğiniz yere sabitleyebileceğiniz bir aparat kullanmak olacaktır. Aparatımız ters çakılmış çiviler gibi ince metal kısımları içermektedir. Bu aparat güvercin yada kumru gibi her kuş için kullanılabilir.