1

1

Güvercin Eti

Güvercin eti, Güvercin eti öncelikle İslami açıdan yenmesinde hiçbir sakınca olmayan yani caiz olan kuş etleri arasındadır. Bazı güvercinler özellikle eti için pişirilir. 0.5 kg karkas ağırlığında olmak üzere yumurtadan çıktıktan sonra 28. günden itibaren yenebilir. Güvercin eti daha çok gurme bir et olarak bilinir. Özellikle İngiliz ve Fransız mutfağı' nın favori etleri arasındadır. Güvercin eti sıcak ve nemli bir ettir. Civciv güvercin eti ise daha da nemlidir. Eğer hafif ve aynı zamanda besin değeri yüksek bir güvercin eti yemek istiyorsanız yeni uçabilen güvercin eti bu kriterlere sahiptir. Güvercin etinin birçok faydası vardır. Bunlar arasında şunları saymak mümkündür: erkek güvercinin eti titreme, uyuşma, gevşeme gibi şikayetleri olan hastalar için oldukça iyidir. Yine aynı rahatsızlıklar için erkek güvercinin nefesinin koklanması tavsiye edilir. Civcivi yemek ise siyatiğe iyi geldiği bilinmektedir. Ayrıca böbrek   ve vücuttaki kan oranının yükselmesi için  şifa kaynağıdır. Böbreğinde  ve mesanesinde taşı olanlar susam yağı ile pişirip yedikleri zaman taşın düşmesine yardımcı olur. 

Fransız mutfağında güvercin çevirme
: Temizlenen ve ayıklanan güvercinin içi saman ile doldurulur. Daha sonra ağzı iğne ve iplik yardımıyla dikilir ve ağır ağır yanan bir ateşte tıpkı kuzu gibi çevirilir. Afiyet olsun...

Porcicini mantarlı ve biberiyeli yabani güvercin tarifi:

Malzemeler:
  • 10 adet porcini mantar
  • 5 adet küp küp doğranmış kereviz ve havuç
  • 3 yemek kaşığı demi glass sos
  • 1 su bardağı kırmızı şarap
  • 2 adet güvercin göğsü
  • 2 adet güvercin budu

Yapılışı: İlk önce güvercin budu ve göğsü yıkanır, ardında  kereviz ile havuç küp küp doğranır. Güvercin budu ve göğsü yanmaz bir tavada pişirilir. Mantar da sebzelerle ayrı bir kapta olmak şartıyla zeytinyağıyla sotelenir soteleme işleminden sonra kırmızı şarap, demi glass sos gezdirilip bir tabağa en alta dizilir daha sonra da pişmiş güvercin buduyla göğsü üzerine konulur. Kekik ve biberiyeyle süsledikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun...