Fransız mutfağında güvercin çevirme: Temizlenen ve ayıklanan güvercinin içi saman ile doldurulur. Daha sonra ağzı iğne ve iplik yardımıyla dikilir ve ağır ağır yanan bir ateşte tıpkı kuzu gibi çevirilir. Afiyet olsun...
Porcicini mantarlı ve biberiyeli yabani güvercin tarifi:
Malzemeler:
- 10 adet porcini mantar
- 5 adet küp küp doğranmış kereviz ve havuç
- 3 yemek kaşığı demi glass sos
- 1 su bardağı kırmızı şarap
- 2 adet güvercin göğsü
- 2 adet güvercin budu
Yapılışı: İlk önce güvercin budu ve göğsü yıkanır, ardında kereviz ile havuç küp küp doğranır. Güvercin budu ve göğsü yanmaz bir tavada pişirilir. Mantar da sebzelerle ayrı bir kapta olmak şartıyla zeytinyağıyla sotelenir soteleme işleminden sonra kırmızı şarap, demi glass sos gezdirilip bir tabağa en alta dizilir daha sonra da pişmiş güvercin buduyla göğsü üzerine konulur. Kekik ve biberiyeyle süsledikten sonra yemeğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun...